Over mij

Over mij

Als kind al zorgde ik goed voor anderen. Het is mij met de paplepel ingegoten. Goed zorgen voor een ander, dan pas kijken wat je zelf nodig hebt. Misschien herken je het?

Het is een mooie eigenschap. En ik doe het ook graag, zorgen voor een ander. Maar alleen als het in balans is met mijzelf.

Dat is niet altijd zo geweest. Ik belandde nogal eens in (werk)situaties waarin ik druk voelde van anderen die veel van mij verwachtten. En omdat ik mensen niet graag teleurstel, was ‘nee’ zeggen niet mijn sterkste kant. ‘Annie doet dat altijd met gemak’. ‘Annie kan dit als geen ander’. ‘Annie heeft hier nog wel tijd voor’. Voor de buitenwereld deed ik het met een lach, maar ik raakte mijzelf kwijt. Ik ging over mijn grenzen. Ik belandde in een heftige burn-out. 

Achteraf zie ik het als een mooie levensles. Ik wil andere vrouwen leren en inspireren om dichtbij zichzelf te blijven en te vertrouwen op wie ze zijn. 

Jij mag er zijn! Jij bent goed zoals je bent.

Coaching is een rode draad door mijn leven. Al koos ik een heel ander pad, ik voelde altijd dat ik daar veel mee betekende voor anderen. De gedachte ‘ik zou daar meer mee willen doen’, zat dan ook altijd in mijn achterhoofd. Met het verstrijken van de jaren bekroop mij het gevoel: het is nu of nooit! Ik moet dit gewoon doen. Ik wil straks geen spijt hebben, dat ik het niet gedaan heb.

Ik maakte de keuze, startte de opleiding en voelde één en al herkenning. Hier hoor ik thuis!

Wil jij ook luisteren naar je hart en leven met zelfvertrouwen? Laten we samen kennismaken om te kijken hoe ik je daarbij kan helpen.